torsdag 29. oktober 2009

Kjøkkenskriblerier og tanker....

Når vi sitter ved kjøkkenbordet og spiser sitter vi gjerne og hører på radio. Tenner levende lys, dekker på ordentlig, og prøver å kose oss like mye i hverdagen som i helgen. Selv om menyen nødvendigvis ikke er så spennende.
En engel som var med hjem fra Danmark.De siste dagene er det dette svineriet som har vært det store samtaleemnet. Kanskje ikke så rart så mye en hører om det om dagen. Enhver kan jo bli vettskremt av dette, og jeg er intet unntak. Skal, skal ikke ta vaksine... Leste nå nettopp på startsiden.no at fem svensker nå er døde etter å ha tatt vaksinen. Skremt jeg sa du? Ikke noe særlig da..
Lykta har kommet inn igjen. Blomsterkuppelen var også med fra Danmark. Har en til men den har ikke funnet sin rette plass enda.Men i hvert fall.
I går da vi satt og spiste kom nyhetene på radioen. Selvfølgelig ble det pratet om svineinfluensaen og de to som gikk bort i går på grunn av den.
Like etterpå fortalte de at de hadde funnet lus på laks (husker ikke hvor) så det var store mengder laks som måtte avlives. Sier en egentlig det om laks?
Og etter at den nyheten ble annonsert så fortalte de at i Kongsvinger så har det brytet ut harepest!
Sånt putetrekk har jeg ønsket meg lenge. Og nå har jeg det. Også fra Danmark selvfølgelig;))Da tittet vi på hverandre og brøt ut i latter begge to. Hva kan man ellers gjøre da?
Svineinfluensaen florerer, laksen har fått lus, og hvis ikke den har det så er det ratt tungmetallene som gjør at vi ikke kan spise den og annen fisk.
Tusen takk Merethe for kjapp levering og nydelig gave i tillegg.Vi har hørt om kugalskap, munn og klov syke, salmonella på fjærkre, og giftig sprøytning på frukt og grønnsaker. Sauene og de små, søte lammene har garantert noe de også. Og for de da som begynte å tenke litt alternativt, så har da de nydelige små harepusene fått pest.
I fare for da og bruke en gammel klisje, så er det bare en ting igjen å spise:
Sjokolade er løsningen folkens!
Faktisk den første lyslykta jeg lagde/pyntet selv.Det er godt, søtt, smaker himmelsk, har masse antioksidanter, det øker endorfinene i kroppen og kommer i uendelige varianter.
Er man på slankern så får man bare sørge for å spise den med mest kakaoinnhold.
Til helgen - da skal jeg ta meg en sjokolade gitt. Og hvis jeg er ekstra tøff i trynet så tar jeg meg et glass rødvin - selv om det er laget på druer som kanskje har vært utsatt for de sprøytene.
Og etter at sjokoladen er spist så kan vi gjøre som de to pusene her og sooove så søtt som bare de kan:)Ha en fin kveld dere som er innom meg og kos dere med sjokoladen:)))

5 kommentarer:

Min stil sa...

He he... Jeg skal ta deg på ordet jeg. Jeg bare elsker sjokolae, og spesielt av den mørke sorten - og den skal jo være ekstra "sunn" :)
Klæm Susanne

Elin sa...

Typisk at eg ikkje et sjokolade... Slutta for 4 år sidan. Er det rart eg er sjuk heile tida? Må innrømme at eg et nugatti med skei når søtsuget er på sitt verste... ;) Må altså vurdere å ete sjokolade igjen... Vesleprinsen tok vaksine i går, han er 4 år og har astma. Vi andre følgjer på om nokre veker. Vi sympatiserer med junior har vi bestemt. Viss det då blir nok vaksiner til alle?

Ein får berre skru av nyheitene Elin; eg gjorde det akkurat. Sette heller på svensk radio, og "Lugna favoriter". Då har eg det bra, og blir veldig kreativ. Før i dag har eg høyrd på gamle opptakskassetter frå 80-talet, og måla. Trur det var frå "Fredagsdiskoteket". Husker du? Med han nordlendingen eg ikkje husker namnet til? Forberg? :) Det var før Pirate Bay og andre uhumskheiter. Berre dårleg opptak, med snakking først og sist på sangane...

Ha ei eventyrleg helg med dansken din! :)

Klem frå Elin <3

sissel sa...

Gjett om jeg skal spise sjokolade i helga. Så dr.... vi i svin,lus og hare :)
Ha ei flott helg me dansken :)

Jannicke sa...

..ja,
det er en merkelig tid vi lever i!
Jeg har tatt vaksinen (jobber i helsevesenet).. og som du ser : jeg lever. Min sønn (med lett astma) har ogsåp tatt den - også han er i live, hoho..
hørte akkurat på radioen at vaksinen nå er trukket tilbake et sted.. mener det var Sveits?? Plutselig fikk de kalde føtter pga at den er lite utprøvd.. Huff, slikt blir man jo bekymret over, innrømmer det! Men alt i alt : Jeg er litt glad jeg har tatt den....

Sjokolade til helgen er jeg helt klar for (når jeg tenker meg om - så blir det vel en liten bit hver dag - huff..)

God fredag! Klem J.

rod i hob sa...

Hei!
Nå har det gått over ei veke si "me" fekk Maria i hus for 3 mnd..eller plutselig meir. Eg har stort sett våre aleina med ho, -så det er stritt sjølv om hu e ei nydelige jenta!! Absolutt ingen tid til overs til ting som eg har lyst til. Ikkje er ho trygg nok endå til at eg kan ha barnevakt heller... Men, men -de komme seg nok ettekvert! No ser det ut som om eg har fått leggerutinen i orden...!

Me sto ikkje på noken lista -verken adopsjon eller fosterforeldre.. Men starta som besøksheim for Maria nå i sommar... Åsså plutselig blei det behov for noke meir...

GOD HELG!!