torsdag 16. oktober 2008

Musejakt på soverommet...

Nå skal jeg fortelle en liten historie om en hevngjerrig katt...
Vår lillegutt Happy har vært på jakt etter lillesøster Susie i flere dager nå. Han har ikke vært spesielt snill, og i går kveld ble shabbymannen sint. Han løftet han opp og prøvde å oppdra han litt. "Ikke jakt på søsteren din. Kan du ikke jakte litt mus i stede for sånn som andre katter gjør?"
Happy ble arg og løp ut.
Kvelden kom og vi gikk til sengs sammen med CSI. Jeg rulla meg rundt og sovnet med et snork. Og bråvåknet med et brak da mannen hoppet naken ut av senga. "Happy har med seg en levende mus inn på soverommet!"
På med sokkene og løpe rundt som en tulling for å fange denne musa. Mannen altså.
Jeg ble stående, med bare tær, og gni søvnen ut av øynene, mens mannen slengte det meste vi har på rommet oppi senga for å få oversikt. "Nå er den her", roper han, og jeg kommer småløpende med t-skjorta mi for å kaste over den. Stakkars lille musa klemte seg inn i hjørnet, sitrende i hele den lille kroppen. Så løp den under senga, og gubben etter, halveis under senga og ser mine nakne føtter på andre siden. "Nå er den ved føttene dine", roper han, og jeg stivner til i skrekk og skriker. Og musa ble redd den. Den prøvde til og med å komme seg oppover klesskapet. Støvsugeren kom frem, men det funka i hvert fall ikke. Og ikke ville jeg drepe den heller. Og gubben brølte meg rundt om kring, og jeg ble bare mer og mere forvirra, og musa mest sannsynlig bare mer og mer redd. Vi prøvde å sende Happy inn for å ta den, men det kunne vi bare glemme. Gjennom hele prosessen sto Happy i døra og gjespet og titta på oss gale mennesker.
"Tenk å gjøre så mye ut av en liten mus. Men dere ba om det ja. Neste gang lar dere meg erte lillesøster. Så det så!"
Etter langt om lenge og lengre enn langt så fikk vi til slutt lurt den opp i en gammel isboks og gubben fikk sluppet den ut. Han husket i det minste morgenkåpa da:)
Etterpå kunne vi bare glemme å sove. Adrenalinkick til tusen. Men en skikkelig latterkrampe fikk vi når vi hadde roet oss ned.
Nå skulle jeg ha lastet ned en haug med morsomme Tom og Jerry look alike bilder, men har ikke funnet et eneste et.
Så vi avslutter med et bilde av mobberen.

6 kommentarer:

LAPPEQURI sa...

Mus på soverommet er vel ikke noe særlig. Kjempe fine gamle bilder du har på bloggen din:-)
Ha ei fin og kreativ uke

Farmendamen sa...

ha ha ha..ja ja du den Happy er en skikkelig luring, man skal ikke skue katten på hårene sies det...Denne historien var bare så morsom, jeg ser det hele for meg.

A-mora sa...

Ser det for meg. Lo godt over historien. Dere har ei klok katt. Den gjorde jo bare som den fikk beskjed om.hihi. Har en historie om hummelbord i klesskapet jeg.Den er ganske lik din historie.
Ha ei fin helg

LAPPEQURI sa...

Jeg skal legg deg også til i min liste:-) Her er det bare jeg som lager slike enda. Men det er jo fordi jeg spionerer masse på intriør blogger:-) Har syd masse forskjellige ting med slike bilder på vesker, te lysposer....
Derfor har jeg holdt litt tett om alle disse bildene. De er samlet over mange timer på pc. Ditt flotte hjerte har jeg ikke sett før så kjempe flott;-)
Kos deg i helga

lykkehuset sa...

Hjelpe meg! Godt skrevet! (Ha, ha:)) Tusen takk for kommentaren inne hos meg. Synes det er gøy å prøve meg fram litt når "ånden" kommer over meg:)God helg! Klem

Flower Power sa...

Hehe, artig musehistorie, men ikke noen ønskedrøm akkurat med mus på soverommet! Dere fikk god trim da, sånn på sene kvelden...*fnis*

Ha en musefri søndag:-))